Délkelet-Ázsia

Wednesday, August 24, 2005

Szingapúr

[Utólagos megjegyzés, 2006. július 10-én, az első hat bejegyzéshez:

A blogot 2005 novemberében kezdtük el írni. Az augusztus és november között esemenyekkel bajban voltunk. Egyrészt nem akartuk, hogy elvesszenek, továbbá a megfelelő dátum alatt akartuk feltüntetni őket. A fő cél akkor még csak az utazási kalandok saját magunknak történő összefoglalása volt. A kirándulásokat így a kirándulások eredeti dátumával jelentettük meg. Tekintve, hogy mostanában mind több ember olvassa a blogunkat, gondoltuk, hogy ezt a magyarázatot beillesszük.]

Elhatároztuk, hogy blogot készítünk Szingapúri ittlétünk alatt. Előreláthatólag 1 évet leszünk Szingapúrban. Ezalatt az egy év alatt MBA tanulmányaimat végzem az INSEAD-on. Feleségem is elkísért.

Utazási tudnivalók:
  • Vízum: Magyar állampolgároknak 1 hónapnál rövidebb út esetén nem kell vízumot igényelniük. A repülőn ki kell tölteni egy űrlapot. Az országba történő belépésnél (illetve a kilépésnél) nem kell semmilyen díjat/vízumot fizetni (ellentétben Indonéziával és Thaifölddel).
  • Mikor érdemes utazni: Szingapúrban igazából csak egy évszak van. A hőmérséklet 30 fok, és naponta egy órát esik az eső. Novembertől februárig állítólag többet esik az eső (monszun időszak), de nem észrevehető a különbség. A novembertől februárig tartó monszun igazából a Maláj félsziget keleti felére jellemző, míg Szingapúr elhelyezkedése valamennyire megvédi a monszuntól.