Délkelet-Ázsia

Sunday, November 20, 2005

Night Safari (Szingapúr)

A Night Safari közvetlenül a Szingapúri Álletkert mellett található. Leginkább éjszakai állatkertként lehetne leírni. A Szingapúri állatkerthez hasonlóan rácsok nem láthatóak: a ragadozó állatok üveg mögött voltak, a többi állat inkább árokkal és növényzettel volt elkülönítve. Valamint sok állat teljesen szabadon volt.


Már a nyitásra, 7:30-ra odamentünk. A Night Safarit nyitott busszal, illetve gyalog lehet megnézni. Mi az előbbit választottuk, mivel igen jelentős terület tartozik a Night Safarihoz.

A kocsi lassan ment es közben egy nő kommentálta az eseményeket: mikor mit látunk.
Néha egy kicsit megijedtünk, mert már korom sötét volt, és az állatok elég közel voltak hozzánk. Pl. a tapir egy lepésnyi távolságra volt. 15 perc múlva megállt a kocsi az egyik állomason és itt aki akart körbenézhetett: mi is ezt tettük.
Ez egy elkerített rész volt, ahol az állatok szabadon voltak engedve, kivéve a macskafélék. Az éjszakai szafari nagy előnye, hogy a macskafélék nagyon élénkek. A legtöbb állatkertben csak azt látni, hogy alszanak.
Nagyon izgalmas volt mert néha csak hangokat lehetett hallani, látni viszont nem láttunk semmit, hogy mi az.

Ez a kis gyalogtúra után indult tovább a kocsi: megint mentünk kb 15 percet, közben láttunk: elefántokat, zsiráfokat, vizolovakat stb.
Majd megint megálltunk: ezen az állomason meg lehetett nézni egy állatshow-t. Kb. fél órás volt: az egyik legklasszabb jelenet az volt, amikor a nezőközönség egyik sorához odament egy emberke es kivett a székek alol egy ÓRIÁSI kígyót. Természetesen ezek után mindenki megnézte, hogy mi van a széke alatt (szerencsére mi elég messze ültünk, így nekünk nem volt olyan rémisztő.
Szerepeltek kisebb állatkák is, akik üres flakonokat pakoltak bele egy dobozba.
Voltak farkasok is, de azok messze voltak a nezőközönségtől.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home