Délkelet-Ázsia

Thursday, July 20, 2006

Szingapúr: Cathay mozi, chilis rák ...

Az elmúlt napokban több eseményt is megünnepeltünk Szingapúrban.

Először is a legfontosabb, amiről említést tennénk, az a második házassági évfordulónk, mely egyben Andi születésnapja is. Egyikünk sem gondolta volna, hogy egyszer ezt az ünnepet Délkelet-Ázsiában fogjuk ünnepelni.

Az egyik ajándék az volt, hogy elmentünk a Cathay Cineplex moziba. (Kis érdekesség: a "Cathay" szó a 19. századig Kína elterjedt angol neve volt, majd a "China" szó vette át a helyét. A "Cathay"szó eredete Marco Polo-ig nyúlik vissza.) A "Just My Luck" című vígjátékot néztük meg. Sokat nevettünk. Ha már a szingapúri mozikról írunk, két dolgot érdemes kiemelni. Egyrészt a temekben iszonyúan hideg van, ezért mindenki pulcsiban ül (az Egyenlítőn)! Úgy látszik, akkor elégedettek, ha mindenki jégkockává fagy. Másrészt a termek lényegesen kisebbek, mint a magyar mozik termei. Szingapúri ismerőseink nem is igazán értették, amikor a "nagyobb" mozikat kerestük. Szerintük egyszerűen esélytelen lenne megtölteni a nagyobb termeket.

A hétvégén az ünneplést a Chijmes (Szingapúr egyik felkapott vacsorázó helye) Insomnia bárjában folytattuk. Este 11-től zenekarok lépnek fel, akik mindig jó hangulatot teremtenek.

Rákövetkező napon az egyik magyar INSEAD-os diák, Balázs, aki januárban kezdte el tanulmányait az INSEAD-on, házibulit tartott, ahová mi is hivatalosak voltunk. A társaság körülbelül húsz főből állt, nagyon jó kis csapat volt. Mindenki hozott valami kis harapnivalót, desszertet stb.

A múlt hetet a Long Beach Marina Seafood étteremben zártuk, ahol finom chilis rákokat lehet kapni. Szingapúrban sok jó tengeri éttermet lehet találni, de sokak szerint ez a legjobb (nekünk is ez a véleményünk). A chilis rák mellett a nyers osztriga is nagyon jó. A kiszolgálás kiváló, és az árak sem szálltak le. Ebből következően érdemes napokkal korábban asztalt foglalni, különösen hétvégén.

1 Comments:

  • At 11:36 PM, Anonymous Anonymous said…

    olvassa el az egesz blog, nagyon jo

     

Post a Comment

<< Home