Délkelet-Ázsia

Wednesday, February 01, 2006

Sentosa, brazil hét, Chinese New Year


Az elmúlt másfél héten több eseményen is részt vettünk:
- Buli Sentosa szigeten
- Brazil hét
- Chinese New Year


1. Az INSEAD-on elkezdődött a harmadik periódus (az ötből), illetve sok tanuló most kezdte el a tanulmányait (augusztusban és januárban lehet elkezdeni az egyéves MBA programot). Januárban több közös programot is szerveztek, melyek között szerepelt egy tengerparti buli Sentosa szigetén, a KM8 klubban. Sentosa szigetén már korábban is kirándultunk (lásd a korábbi bejegyzést), és nagyon tetszett a hely mindkettőnknek, ezért gondoltuk, hogy elmegyünk ismét.
A program délután kezdődött és egész késő estig tartott. Lehetett fürdeni, strandröplabdázni, jacuzzizni a parton és természetesen nagyon sok új emberrel tudtunk megismerkedni.


2. A következő program a Brazil hét volt. Korábban már említettük, hogy havonta az INSEAD-on rendeznek egy-két nemzetiségi hetet (az utóbbi amiről írtunk a német-svájci hét volt).
Most is több program közül lehett választani, hogy ki melyikre szeretne elmenni, például:
- Capoeria show (táncbemutató - lásd a fenti képet, melyet Mary készített),
- Brazil vacsora,
- Brazil parti,
- Brazil filmvetítések
- valamint minden nap az egyetem éttermében ki lehetett próbálni brazil ételeket.



3. A harmadik esemény a Chinese New Year volt. A kínai naptár szerint 2006 a kutya éve. Az ünnep eredeti neve Chun Jie, azaz tavaszi fesztivál.
Az ünneplés központi helyszíne a Chinatown volt, ahol különböző műsorokat és tűzijátékot rendeztek, valamint nagyon sok kis helyi étkezde nyilt az utcákon, ahol különböző ételeket lehetett megkóstolni néhány dollárért.
A kínai naptárban ez a legnagyobb ünnep. Az üzletek zárva voltak vasárnaptól keddig (tradicionálisan 15 napos ünnep), az utcák kihaltak és a családtagok, rokonok közös ebédeket rendeznek.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home