Délkelet-Ázsia

Monday, July 31, 2006

Szingapúr: esküvő


Múlt héten Andi egy esküvőn volt Szingapúrban. Tulin nevű barátnője volt a mennyasszony, egy barátságos kínai lány. Mivel Tulin rokonai Kínában élnek, a vendégek száma elég kevés volt (kb. tíz fő), ezért csak anyakönyvi hivatalban volt az esküvő. A templomi szertartás később lesz. A szertartás 15 percig tartott egy nagyon pici teremben. Ahogy hallottuk az ügyintézés - Szingapúrra jellemzően - gyors és ügyfélbarát. A helyi anyakönyvi hivatal (a szingapúri Registry of Marrige) honlapján megtalálhatóak a részletek.



Ezen kívül a múlt hét szombaton voltunk egy kiváló barbeque partin is. Nagyon népszerű a barbeque Szingapúrban, a baráti összejövetelek egyik színtere. A lakóparkunkhoz tartozik egy-két barbeque hely is, melyek közül pár az úszómedence mellett van, aminek tényleg különleges hangulata van. Utána ismét elmentünk az egyik kedvenc helyünkre, az Insomnia nevű bárba. Az élő zene és az állandó törzsvendégek jó hangulatot garantálnak.

A hétvégén persze ismét bevetettük magunkat a bevásárló körzetekbe is. A szingapúri Chinatown Pagoda utcájának egy-két eldugottabb üzletében például gyönyörű kínai bútorokat néztünk. Venni sajnos nem vettünk egyet sem, de már a látványért érdemes elmenni. Ezután - a régi bútorok ellentéteként - elmentünk a Funan IT bevásárlóközpontba (lásd jobbra). Egy hat vagy hétemeletes üzletház tele informatikai boltokkal. Havonta egyszer be szoktunk nézni ide, megéri.

1 Comments:

  • At 8:17 PM, Anonymous Anonymous said…

    Kedves Andrea és András!

    Nem találtam sehol az email cimeteket, ezért irok ide...
    Nemsokára átutazóban leszek Szingapúron keresztül és érdeklődnék néhány dolog iránt.
    Kérlek küldjetek egy email cimet, ahol személyesen is megkereshetnélek titeket a kérdéseimmel.

    Köszönettel: Attila
    attah@chello.hu

     

Post a Comment

<< Home