Délkelet-Ázsia

Tuesday, March 21, 2006

Szingapúri kirándulások, 2006 március

Egyhetes Langawis nyaralásunk után Csilla még egy hetet Szingapúrban töltött, így volt időnk megmutatni neki a várost, a látnivalókat:

Először Chinatownba mentünk (1828- ban kapták meg a kínaiak Sir Stamford Raffles-től ezt a területet): kis területen helyezkedik el, viszont annál érdekesebb. Itt lehet látni Szingapúr egyik fő látványosságát, a Thian Hock Keng templomot. Gyönyörűen renoválták. Továbbsétálva érdekes kis utcák következnek, ahol ajándékokat lehet vásárolni, készíttetni.

Másnap a belvárost néztük meg: kezdtük az Orchard Roadnal, ahol nagyon sok bevásárlóközpontot lehet találni. Itt aztán mindent lehet kapni, mindenféle márkában, a leghíresebbektől a névtelenekig
Utunkat folytatva metróval elmentünk a Raffles Place metróállomásig (ha valaki egyszer Szingapúrban van, akkor a metrót is feltétlenül ki kell próbálnia, furcsa, hogy az emberek üvegajtóval vannak elválasztva a szerelvénytől, illetve a földön fel vannak festve a jelek, hogy hol fog az ajtó kinyílni, es tényleg mindig ott nyílik ki). Itt a Merlion-t néztük meg, mely Szingapúr egyik jelképe (lásd balra).
Az oroszlánhoz egy legenda is fűződik, miszerint Sumatran herceg amikor a mai Szingapúr szigetére látogatott, akkor meglátott egy erős állatot, amit oroszlánnak hitt (valószínűleg tigris lehetett). A herceg ezután Lion City-nek (oroszlán város) nevezte Szingapúrt.

A 3. napon Csilla és Andi elmentek az Állatkertbe. Itt már voltunk egyszer régebben, de mivel folyamatosan új állatokat is hoznak ide, ezért most is nagyon érdekes volt.
A legviccesebb jelenet az volt amikor megálltunk egy kigyó akváriuma előtt, épp a fényképezéshez készülődtünk amikor hirtelen egy csörgő hang megszólalt. Huuuu, jól megijedtünk.
Nagyon sokféle állatot lehtet itt megnézni, pl: fehér tigris, iguána, komodói sárkánygyík, krokodil, jegesmedve (láthatóan jól érzi magát az egyenlítőn - a hím már itt született), pingvin és ami a legújabb, a kengurúk.

Egy másik napon este visszamentünk a Night Safarira (ide már András is jött, mert egyedül nem mertünk elmenni), ami megintcsak nagyon izgalmas volt. (Korábbi bejegyzésünk)
Még több kép

Hétvégén, szombaton a Botanikus Kertet látogattuk meg (lásd jobbra), ahol a Pálma kertet és az Orchidea kertet néztük meg alaposabban. Nagyon nagy területen van a kert, így nem lehet egyszerre mindent megnézni. A kertnek van egy érdekessége is: a Magyar fa, ami egy elég központi helyen helyezkedik el, csak még nagyon kicsi, és így nehezen lehet észrevenni.

Vasárnap egy rövidke kis kirándulás volt a Mount Faberhez, ami tulajdonképpen egy kilátó. Nagyon klasszul lehet innen látni a várost, a kikötőt és a zöld parkokat is.

Kirándulásunk utolsó helyszíne Little India volt, ahol gyönyörű templomokat lehet megnézni (pl. a Sri Veeramakaliamman templom). Itt is vannak kisebb üzletek mint Chinatown- ban, melyekben inkább aranyat és ruhaféléket árulnak.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home