Délkelet-Ázsia

Sunday, March 26, 2006

Magyar események Szingapúrban

Mielőtt elkezdenénk a kambodzsai utazásunk beszámolóját, gyorsan megemlítenénk az elmúlt időszak magyar vonatkozású eseményeit Szingapúrban.

A március 15-i megemlékezést március 11-én, szombaton tartottuk a Botanikus Kertben levő magyar fánál (lásd a lenti képet, ahol éppen a nagykövet rakja fel a nemzeti szalagot a magyar fára). Az ünnepséget Ágnes szervezte, a szingapúri magyar kolónia tagja. Összesen 15-en lehetettünk. Elénekeltük a Himnuszt, elszavaltuk a Nemzeti Dalt. És természetesen sokat beszélgettünk. Jó volt megismerni a többi szingapúri magyart.





A következő héten koncertet szervezett a magyar nagykövetség, melyen Bartók Béla Divertimentoját hallgathattuk meg, Richard Strauss, Igor Sztravinszkij és Carl Nielsen művei mellett. A nagykövetség jóvoltából kiváló magyar borokat (Figula Chardonnay-jét, Gál Tibor Cabernet Sauvignon-ját) is kostólhattunk. Reméljük minél több hasonló esemény lesz Szingapúrban (egyről már tudunk: szingapúri-magyar fotókiállitás lesz áprilisban, kiváncsiak vagyunk rá).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home