Délkelet-Ázsia

Sunday, July 16, 2006

Golden Blog: szavazhattok ránk is!



Blogunk immár szerepel a HVG által meghirdetett Golden Blog versenyen. Meglepetésünkre a második fordulóba is bekerültünk: a kb. 2,100 nevezés közül a zsűri kiválasztott száz blogot. A lista persze szubjektív, így ez a lista inkább egy érdekes körképet mutat a magyar blogéletről. A blogokat 11 kategóriába sorolták be, mi a "Hely szelleme" kategóriában versenyzünk, "Délkelet-Ázsia" névvel. Zhao Man-hoz hasonlóan felsorolnánk az összes indulót a kategóriában, olvassátok őket, érdemes:

AISEC Internship in Nigeria

BalatOnline
Bangkok Charlie jelenti
Bangkok-napló
Délkelet-Ázsia
Firenzei tavasz
Minden kikotoben
Újlipótváros.hu
ZhaoMan

Megtiszteltetés, hogy ezekkel a blogokkal versenyezhetünk, nagyon jónak tartjuk őket. Olvasgatjuk őket rendszeresen. Érdemes körülnézni a többi tíz kategóriában is, kiváló blogokat lehet találni. Hihetetlen, mennyi időt töltenek el az emberek blogolással. Sok, számunkra ismeretlen blogot találtunk. Mi főleg ezt tartjuk a verseny fő céljának.

Szavazni a következő Golden Blog linken tudtok. Lehet csak egy kategóriára, meg az összesre is szavazni. Csak az email címet kell megadni (nem kell regisztrálni), majd a voksot a HVG-től egy emailben megkapott linkre kattintva kell megerősíteni. A határidő július 23-a éjfél. Amennyiben ránk szavaztok, előre is köszönjük!

Zhao Man már idézett bejegyzéséhez hasonlóan mi is örülünk a sok ázsiai blognak, a kilenc blog közül négyet Ázsiában élő magyarok írnak. A bangkoki beszámolókat lebilincselő olvasni, az északkelet-ázsiai Taiwan-t pedig személyesen nem ismerjük, így érdekes róla olvasni. Ha ismertek ázsiai blogokat, kérlek küldjétek el nekünk!

Érdekes lenne egyszer összegyűjteni a külföldön élő magyarok blogjait. A legtöbb nagyvárosban él 40-50 magyar, abból ha akár egy ember is blogolna, már érdekes gyűjtemény lenne. Szerintünk a sokat emlegetett web 2.0 az utazásokat jelentősen átalakította. A web 2.0 definícióiba nem mennénk bele, de gyakorlatiasan fogalmazva, az a lehetőség, hogy az interneten meg lehet ismerni a többi utazó tapasztalatát egy adott városról/szállodáról, felbecsülhetetlen értékű. A Tripadvisor vagy az Asiarooms.com szálloda ajánlóinak segítségével az eddigi utazásaink alatt mindig sikerült jó szállodákat kedvező áron megkapni (lásd balra), és egyszer sem csalódtunk (ellentétben akár a magyarországi szállásfoglalásainkkal, amikor azon töprengtünk egy-egy szállodát elnézve, hogy honnan - és mikor :) - készülhettek az interneten található fotók). Az utazások előtt a Google Blog keresője segítségével rendszeresen elolvassuk az adott városról szóló blogokat. Sokkal jobban szeretjük ezeket a beszámolókat, mint az utazási könyvek állandóan pozitív beszámolóit. Magyar blogokat sajnos nem nagyon találtunk, de jó lenne látni, hogyan vélekednek egy-egy helyszínről a hazánkfiai.

8 Comments:

  • At 7:40 PM, Blogger zhaoman said…

    Kedves Adrea és András!

    A GoldenBlog második fordulójába bekerülni jó érzés. De én is inkább azt tartom a legjobbnak, hogy megismerhettem új blogokat.

    A bloggyűjtés jó ötlet.
    Én azon gondolkoztam, hogy a Blogspoton kellene öszegyűjteni a magyarokat, mert itt kevésbé tudunk egymásról. De elolvasva, amit írtatok, egyetértel, sokkal érdekesebb lenne az általatok javasolt ötletet megvalósítani.

     
  • At 10:44 AM, Blogger Andrea es Andras said…

    A bloggyűjtés akár egy másik blog témája is lehetne, mely egy szemleként működhetne. Nagyon szívesen olvasnánk egy-egy távoli országban élő magyar blogját.

    Annyit mindenképpen tudunk igérni, hogy ha látunk érdekes ázsiai magyar blogokat, feltüntetjük a linkek között.

     
  • At 3:46 PM, Anonymous Anonymous said…

    SZiasztok!

    Valóban jó érzés bekerülni ebbe a 2. fordulóba, enélkül sosem olvashattam volna a blogjaitokat:) Valójában én is Ázsiába készültem, csakhát a sors Afrikát osztott:) Szóval örülök, hogy ilyen kedves blogokkal válogattak egybe, azt hiszem a verseny után is olvasni fogom némelyiket! Azon gondolkoztatok már, hogy akármelyikünk is nyeri meg a kategóriát - hogy veszi át a nyereményt ilyen távolból?:))))

     
  • At 3:51 PM, Blogger zhaoman said…

    Ázsiás blogokat én is gyűjtök.
    Például Giitináról eddig nem hallottam. De most már megvan ő is.

    Ha kitaláltok valamit a blog-gyűjtésre,és tudok segíteni, ne habozzatok szólni!

    Szerintem lehetne gyűjteni idegen nyelvű blogokat is...

     
  • At 5:21 PM, Blogger Andrea es Andras said…

    A bloggyűjtésen még gondolkodunk, hogy lenne a legpraktikusabb. Ha van már egy megvalósítható ötletünk, akkor mindenképpen szólunk. Illetve ha Nektek van javaslatotok, kérünk írjatok! A térséggel foglalkozó, izgalmas idegen nyelvű blogokat is hozzácsaphatnánk a listához.

    Gittina blogja nagyon klassz, szép helyekre jut el!

    Fogi, tényleg kellemes csapat jött össze. "Sajnos" egyre több időt töltünk a blogok olvasásával :)

     
  • At 9:44 AM, Anonymous Anonymous said…

    Ajánlom még Füles blogját, ő sok expat blogot kigyűjtött baloldalra :) No meg az övé is ilyen kategóriába esik, Chiang Maiból írja memoárjait.

    Másrészt.. a díjak átvétele miatt nem kell aggódni, hiszen bárki elmehet érte átvenni, nem muszáj személyesen. Egy kósza megbízható ismerős/családtag meg csak akad Magyarországon..

     
  • At 6:53 PM, Blogger Andrea es Andras said…

    Füles blogját nem tudjuk megnyitni, folyamatosan a freeblog.hu hibaüzenete jön be. A Google által tárolt változatokat tudtuk csak megnézni. Hát tényleg fantasztikus! Nagyon szépen köszönjük Robymus, hogy szóltál!

     
  • At 12:33 AM, Anonymous Anonymous said…

    Koszonom, hogy egy erdekes blog

     

Post a Comment

<< Home